”Toinen Toimisto on unelmani, kaiken elämässäni eletyn, koetun ja nähdyn myötä syntynyt. Toivon, että Toinen Toimisto tulee olemaan paikka monen uuden unelman alulle ja monen toteutuksen polulle.”

 

Näin kirjoitin 13.3.2019 (kaikki kursivoidut lainaukset ovat otteita Toisen Toimiston ensimmäisestä blogitekstistäni).

Nyt jos vietät hetken aikaa kanssani, niin kerron, mihin tämä unelma minut johti.

”Uskon, että elämässä tapahtuvat asiat johtavat meitä askel kerrallaan sinne, missä meidän kuuluukin olla.”

Ja tänään, perjantaina 13.11.2020 minun kuuluukin olla juuri tässä. Nostamassa maljaa ihmisten kanssa, jotka ovat olleet mukana Toisen Toimiston matkassa ja jotka ovat viemässä Toista Toimistoa kohti jotain aivan uutta ja upeaa.

Tänään Toinen Toimisto sulkeutuu, mutta jatkaa elämäänsä uuden työperheensä kanssa. Tänään Toinen Toimisto on ensimmäistä päivää Innovation Home Tampere.

”En usko olevani ainoa, joka ahdistuu siitä, että tekee koko ajan töitä yksin. Jokainen meistä tarvitsee hiljaisuutta, tilaa ja aikaa myös itselleen ja keskittymistä vaativille töilleen, mutta silti, miksi minä haluaisin saada työhuoneen? Huoneen, johon lähden kotoa, ollakseni suljetun oven takana taas yksin. Haluan ihmisiä ympärilleni. Haluan vuoropuhelua, inspiroitumisia ja haluan ehdottomasti lähteä laukalle huikeista ideoista, tässä olen itseasiassa erittäin hyvä, jopa liian hyvä.”

Laukalle tästä lähdettiinkin, mutta ei yksin. Nyt tukena, apuna ja isona inspiraationa toimivat Innovation Homen perustajat Petra Erätuli-Kola ja Katja Aalto ja koko – oikeasti ihan käsittämätön – Innovation Homen TIMANTTITIIMI!

Keväällä 2020 Petra soitti minulle, juuri kun korona oli vyörynyt ylitse kuin hyökyaalto. Paria viikkoa aiemmin olin itkenyt pää pöydässä ilosta ja surusta: kalenteri oli niin täynnä, että tajusin etten yksin selviäisi tästä kaikesta. Korona tyhjensi kuitenkin tyhjensi tämän huolen ja vei samalla hetkellisesti uskon tulevaisuuteen.

Laskin skenaariot auki, hengitin, hyväksyin. Vaihtoehtoja oli kolme. Yksi: Joudun sulkemaan ovet, viemään tavarat varastoon ja toivomaan, että parempi aika koittaisi ja että saisin neuvoteltua monia sopimuksia katkolle. Kaksi: Konkurssi. En selviä, en saa neuvoteltua enkä tajua edes yrittää riittävän paljon ja riittävän nopeasti. Kolme: Tapahtuu jotain sellaista, minkä olemassaolosta en tiedä.

Ja kohta kolme tapahtui, kun Petra soitti. Tänä keväänä alkanut yhteistyö on tuonut meidät siihen pisteeseen, missä on järjetöntä jatkaa erillään. Olen jo nyt oppinut kaikilta Innovation Homella niin paljon, että en enää edes halua jatkaa yksin. Sain työperheen ja mahdollisuuden olla mukana tekemässä uskomatonta kasvutarinaa, koronan keskellä.

Lokakuussa toteutettu osakevaihtokauppa teki Toisesta Toimistosta osan Innovation Homea ja minusta yhden Innovation Homen omistajista.

”Olen kiinnostunut työstä ja ennen kaikkea siitä, miten ja missä sitä tehdään nyt ja tulevaisuudessa.”

Nyt en ole tämän kiinnostukseni kanssa enää yksin. Yhdessä me koko Innovation Homen kanssa teemme töitä sen eteen, että olisimme edelleen edelläkävijöitä, innovaattoreita ja suunnan näyttäjiä siinä, missä työtä tullaan tekemään tulevaisuudessa.

”Yksin oivaltaminen on vaikeaa – siihen tarvitaan muita, jotka havainnoivat ja kertovat omia näkemyksiään. Minä voin antaa sinulle omia näkemyksiäni ja sinä voit tehdä niillä mitä haluat. Haluan saattaa yhteen ihmisiä, jotka voivat oppia ja hyötyä toisistaan. Haluan Toisen Toimiston olevan kaiken kokemuksen, oppimisen ja uuden tekemisen yhtymäkohta, paikka jossa onnistutaan, luodaan, ideoidaan ja mennään kohti unelmia yhdessä, tehdään se isosti tai pienesti, pääasia, että kukaan ei joudu sulkeutumaan yksin huoneeseen, jossa alkaa ahdistamaan – koska yhdessä on vain helpompaa!”

Yllä oleva teksti oli totta keväällä 2019 ja se on totta nyt. Mikä kaikkein parasta, tuon tekstin voisi koska vaan siirtää Innovation Homen sivuille – niin paljon me jaamme yhteistä innostusta ja halua kehittää ja kehittyä yhdessä. Arvojemme pohjalta. Siitä tämäkin yhteistyö alkoi.

Kaikkia teitä mukana ja rinnalla kulkeneita, niin mentoreita, ystäviä, asiakkaita kuin ennen kaikkea perhettäni kiitän sydämeni pohjasta siitä, että olette mahdollistaneet tämän kaiken.

Nyt pää pystyy, koska edessä on ”vain maailman” valloitus.

 

Tänään nostamme maljan!

Rakkaudella, Kati