On ollut Katin kanssa puhetta Toisen Toimiston syntymisen aikana, että mikä on työyhteisö ja mistä se koostuu. On jopa heitetty ilmoille kysymystä, että voiko työyhteisöä syntyä sellaisen ihmisen välille jotka eivät ole saman työnantajan palveluksessa.

Viimeisen lähes kolmen vuoden aikana oma työyhteisöni on koostunut milloin mistäkin. Projektit ja asiakkuudet ovat rakentaneet väliaikaisia työyhteisöjä ympärilleni. Kun istun yksittäisiä päiviä asiakkaalle, koen yleensä kuuluvani osaksi heidän työyhteisöä.

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että työyhteisö ja yhteisöllisyys ei todellakaan ole sidottu siihen mitä lukee palkkanauhan maksajana.

Yhteisöt rakentuvat ihmisten kohtaamisten ja vuorovaikutuksen kautta. Joka päivä kun istun Toisen Toimiston tiloissa, tunnen olevani osa tätä työyhteisöä. Meillä on yhteinen tila ja yhteinen tavoite löytää samankaltaisia ihmisiä ympärillemme. Sen lisäksi co-working tilat mahdollistavat sen, että löydämme ympäriltämme myös helpommin aivan totaalisen erilaisia ihmisiä, niin ajatusmaailman kuin työhistorian osalta. Ja nämä kohtaamiset tuottavat ainakin itselleni suurta arvoa.

Aina kun kaksi ihmistä kohtaa toisensa, voi syntyä jotain ihmeellistä.

Työyhteisö voi olla jopa tiiviimpi, kun siihen kuuluvat ihmiset ovat eri organisaatioista. Yhteistyön tavoitteet voivat olla jokaisella huomattavasti selkeämmät. Myös itselläni on tarkoitus löytyy Toisen Toimiston yrityksistä yhteistyökumppaneita ja yksilöitä jotka voisivat toimia meidän asiakasprojekteissamme.

Haluaisitko olla osa yhteisöämme? Tule tutustumaan!

 

Janne Gylling
Moretag Agency
@JanneGylling