Tästä starttaa postausten sarja, jonka tiimoilta haastattelin alkukevään ajan Toisen Toimiston väkeä. Tämä projekti, jonka tuotoksiin tulette törmäämään täällä blogin puolella, juontaa juurensa Toisen Toimiston yhteisöllisyyteen sekä myös siihen yhteisön tärkeyteen tilanteessa kuin tilanteessa. Kuten haastateltavistakin suurin osa kuvaili eri sanoin, mutta mitä luultavimmin tarkoittaen jotain samankaltaista: ihanaa, kun on vähän kuin oma heimo Toisen Toimiston ansiosta. Haastatteluiden pohjalta saamani vastaukset kysymyksiin tullaan jakamaan anonyymisti tulevissa postauksissa ja tässä postauksessa päästään tutustumaan vähän projektin kulkuun.

Projekti sai alkunsa Katin esittäessä minulle tämän idean ensimmäisellä viikolla, kun olin harjoitteluni aloittanut. Aika pian sen jälkeen suunnittelut lähtikin käyntiin. Tuo oli vielä sitä aikaa, kun elettiin normaalitilanteessa, joten suunnitelmatkin olivat siis aluksi sen mukaiset. Alussa suunnitelmana oli päästä tekemään haastatteluja ihan livenä, mutta tilanteen niin vaatiessa vaihtuikin haastattelut myös etänä tapahtuviksi. Ainakin itselle etähaastattelut oli ihana breikki muuten yksin ja etänä tapahtuvaan työskentelyyn, joten nautin haastatteluiden tekemisestä tosi paljon.

Ihan ensimmäisenä askeleena oli miettiä haastattelupohja, johon saatiinkin kerättyä kasa hyviä kysymyksiä. Kysymyksiä oli muun muassa sellaisista aiheista kuin mitä kautta haastateltavat olivat löytäneet Toiselle Toimistolle, millainen on heidän peruspäivä toimistolla ja miten coworking-tilassa työskentely oli vaikuttanut haastateltavien produktiivisuuteen. Kaiken kaikkiaan haastatteluihin aikaa meni aina yhden haastateltavan kohdalla 20 minuutista tuntiin. Ihanaa oli myös osan kanssa jäädä höpöttelemään muitakin juttuja kuin pelkästään haastattelukysymyksiin liittyviä asioita, jonka takia osa haastatteluista venähtikin vähän pidemmiksi kuin muut.

Yhteenvetona haastatteluista paljastamatta kumminkaan liikaa voisin mainita, että eräiksi parhaimmiksi jutuiksi Toisella Toimistolla melkein jopa jokaisen haastateltavan mielestä nousi ne ihmiset sekä kyseisistä ihmisistä koostuva inspiroiva yhteisö.

Tulevat postaukset on siis kasattu kyseisten haastattelujen pohjalta ja niitä tipahtelee tänne blogin puolelle tässä kevään mittaan. ♥

t. Heli