TOINEN TOIMISTO | TOINEN KOTI

Muistan hetken, kun saavuin Toiselle Toimistolle ensimmäisen kerran. Tilan täytti ikkunoista tulviva keväinen valo ja muutaman pöytäporukan puheensorina. Kaikki uudet kasvot tervehtivät iloisina ja tunsin läsnäolevan, lämpimän fiiliksen välittyvän porukasta. Tuli kotoisa fiilis – ei pelkästään tilasta vaan myös sen ihmisistä johtuen.

Kun perustin yrityksen, ajatukseni ja lähtökohdat yrittäjyyteen olivat, että pääsen keskittymään ydinosaamiseeni eli työurajohtamisen ja työyhteisöjen valmennukseen sekä työhyvinvoinnin kehittämiseen. Tämä toteutui, mutta lisäksi kuvioon tuli mukaan myös yksinyrittäjän arki, jota en varsinaisesti ollut ”tilannut” mukaan tähän diiliin.

Vasta yrityksen perustamisen jälkeen kirkastui ymmärrys siitä, miten paljon kaikkea muuta työtä varsinaisen ydintoiminnan lisäksi yksinyrittäjä harteillaan kantaa – ja miten yksinäiseltä se välillä voikaan tuntua. Kaipaan työkavereita ja kaipaan paikkaa, johon saan tulla niinä päivinä, kun en ole asiakastyössä. Toinen Toimisto ei ole ollut minulle vain toimisto tai työtila. Se on toki niitäkin, mutta sen lisäksi paljon arvokkaampaa ja enemmän.

AITOA DIALOGIA

Kun saman katon alla työskentelee monialainen joukko oman alansa rautaisia ammattilaisia, on selvää, että keskustelu sekä oma ajattelu rikastuvat erilaisilla näkökulmilla. Olen aidon dialogin puolestapuhuja. On hienoa huomata, kuinka avointa sekä rehellistä keskustelua täällä työskentelevät ihmiset käyvät keskenään, kun tilanteesta on irroitettu perinteiset työyhteisöjen asetelmat hierarkiaan, titteleihin tai kulttuuriin liittyen. Tällaisessa ympäristössä avoimuus tai asioista erimieltäkään oleminen ei tunnu pelottavalta, koska taustalla on luottamus hyväntahtoisuuteen. Ja siihen, että nostetaan toinen toisiamme.

VERTAIS…KAIKKEA

Työskenteleepä yrittäjänä oman intohimon parissa tai toteuttaa omaa kutsumustaan unelmatyössään unelmatyöpaikassaan, kaikissa töissä on joskus niitä päiviä, kun ”ei vaan lähe”. Ja sitten on niitä päiviä, kun meinaa innostuspäissään revetä liitoksista! Näiden arjen hetkien jakaminen ja kohtaamiset näissä tilanteissa tuovat esiin yhteisön ja yhteisöllisyyden voiman. Kannustusta. Onnistumisten jakamista. Yhdessä naurua. Joskus yhdessä itkua. Ymmärrystä. Takapuoleen potkimista. Rohkaisua. Apua. Ja etenkin rohkaisua. Jokainen meistä tarvitsee toista joskus ja tätä kaikkea työskentely Toisella toimistolla on minulle antanut.

KASVUN MAHDOLLISUUKSIA – SEKÄ IHMISENÄ ETTÄ BISNEKSESSÄ

Tiesitkö, että yksinyrittäjät ovat enemmän kasvuhakuisempia kuin yrittäjät keskimäärin? Näin ainakin Suomen Yrittäjien Yksinyrittäjäkyselyssä todetaan ja kyllä omaan kokemuspohjaan nojaten näin uskallan itsekin väittää. Kasvupöhinä on lähes käsinkosketeltavaa yhteisössä, jossa ihmisten poikkitieteellistä osaamista jaetaan kahvipöytäkeskusteluissa isojen ja pienien, arkisten tai globaalien haasteiden ratkaisuja pohtiessa. Oma osaaminen, yhteistyökyky sekä ajattelu kehittyy väkisinkin tällaisessa ympäristössä ja joka päivä oppii jotain uutta. Toisen Toimiston yhteisössä tiivistyy yritteliäisyys ja yhdessä tekeminen, joka näkyy esimerkiksi todella kattavasta tapahtumasyksystä (Katso syksyn tapahtumia tästä.

Uskon vahvasti, että tällainen yhteisö tarjoaa loistavan kasvualustan uusille maailmaa muuttaville innovaatioille tai Suomen seuraaville Supercell:lle. Tämä porukka on ainakin haasteeseen valmis – oletko sinä?

 ♠︎”Crazy minds think alike.”♠︎

 

Uralifti Oy palvelee kestävään kasvuun ja kehittymiseen tähtääviä organisaatioita työurajohtamisen ja työyhteisön valmennuksen keinoin. Autamme organisaatioita tunnistamaan tulevaisuuden osaamistarpeita ja tukemaan ihmisten kehittymistä muuttuvassa toimintaympäristössä. Tunnistamme haasteet yksilöllisten erojen huomioinnissa johtamisen ja työhyvinvoinnin näkökulmasta ja autamme rakentamaan työpaikkoja, jotka tukevat ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Uskomme, että onnelliset työyhteisöt ja aito työhyvinvointi rakentuvat uudenlaisesta, rehellisestä ajattelusta ja rohkeista teoista.

 

Voisimmeko olla teidänkin kumppani?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Taru PuukkoUralifti Oy ⎮040 9622692 ⎮taru@uralifti.fi