Istuin Toisen Toimiston ikkunalaudalla värikarttojen ja laminaattien seassa alkuvuonna ja ihmettelin tyhjyyttä huutavaa tilaa. Muistan olleeni ylpeä Katin rohkeudesta. Pääsin siis seuraamaan Katin ja Toisen Toimiston matkaa lähes alkumetreiltä asti.

Tilasta muodostui hyvin nopeasti mieletön kokonaisuus. Paikka on visuaalisesti äärettömän kaunis ja toimii moneen tarkoitukseen todella hyvin. Katin into, energia ja tarmo tuoda omaa ideologiaa näkyviin ja antaa ammattitaitoaan kaikkien saataville, on ollut ihailtavaa koko ajan.

Tutustuin Katiin Janne Gyllingin kautta. Janne rakensi Toiselle Toimistolle nettisivuja ja oli sitä mieltä, että Katin tarinoita pitää vähän lyhentää ja tiivistää nettisivuille tuleviksi teksteiksi. Ja niitä muuten tiivistettiin paljon, mutta eikö onnistuttu aika hyvin?

Toinen toimisto on todellakin paikka, johon voin koska tahansa mennä käymään kahville, juomaan sen kuuluisan lasin kuohuvaa, käydä tekemässä hetken töitä tai istua pidemmäksi aikaa. Aina kun ajattelen, että käyn vain nopeasti ”kylässä” – huomaan pois lähtiessäni tuntien kuluneen siivillä.

Tunnelma on kotoisa, lämmin, iloinen ja huumorintajuinen. Katin sydän on mukana kaikessa mitä hän tekee ja se välittyy myös koko tilan ilmapiiristä. Toinen Toimisto on paikka jota ei voi pukea sanoiksi – se on paikka, joka täytyy kokea.

Jos kaipaan ideoille pallotteluseuraa, haluan rehellisen ja ammattimaisen mielipiteen johonkin itseäni vaivaavaan asiaan tai kaipaan verkostoitumista – askeleeni ohjautuvat Toiselle Toimistolle. Toisesta Toimistosta on tullut paikka, johon todella astelen aina silloin kun arkityöt yksin ahdistaa.

Mikäli sinun unelmasi on vielä vailla sanottajaa, teksti ei lennä, mainoslause ei ole iskussa tai haluat sparrausapua vaikka kirjan kirjoittamisesta – sovitaan treffit Toiselle Toimistolle. Juodaan kahvit ja aletaan hommiin – toisten ihmisten auttaminen ja oman osaamisen jakaminen on kuitenkin melkoisen helppo tapa tehdä hyvää ja siitähän Toisen Toimiston ydinkin on rakennettu.

Heidi Holmavuo
Heidi LinkedInissä
heidi.holmavuo@fitra.fi
Gsm 040 741 5088