Toinen Toimisto – Siis mikä? | Osa 5

Sarjan parissa edellisessä osassa on käsitelty muun muassa peruspäiviä toimistolla sekä mitä kautta on löydetty Toiselle Toimistolle. Haastattelut ja postaussarjan osat juontaa juurensa Toisen Toimiston yhteisöllisyyteen sekä myös yhteisön tärkeyteen tilanteessa kuin tilanteessa. Haastatteluiden pohjalta saamani vastaukset kysymyksiin tullaan jakamaan anonyymisti tässä ja tulevissa postauksissa.

 

Mikä on parasta Toisella Toimistolla?

Parhaimmaksi asiaksi Toisella Toimistolla nousi ihmiset ja se itse yhteisö, joka on rakentunut samanhenkisistä ihmisistä. Toisella Toimistolla tulee se tunne, että kuuluu johonkin ja pystyy yhdistämään voimat muiden ammattilaisten kanssa tarvittaessa. Ihana on tavata eri ikäisiä ja eri tilanteissa olevia ihmisiä, jonka senkin kautta päästä oman kuplansa ulkopuolelle.

Jos inspiraatiota kaipaa, niin sitäkin on tarjolla uusien ideoiden ja näkökulmien avulla. Työtilat itsessään on monipuolisuuden lisäksi tosi viihtyisiä ja maisematkin kohdallaan, jo itsessään Toisen Toimiston tilat inspiroi hyvin paljon. Toimistolle on myös muodostunut tietynlainen verkosto monelle, jonka avulla tässäkin tilanteessa saa vertaistukea kanssajäseniltään.

 

Miten nykyinen työskentelytapa eroaa vanhasta?

Ihanaa on, kun on vaihtoehtoja oman fiiliksen mukaan. Jos haluaa lähteä toimistolle, niin sinne voi lähteä ja jos taas haluaa olla kotona, niin sekin on mahdollisuus. Usein kumminkin kivammaksi vaihtoehdoksi on noussut toimistolle lähtö.

Kotitoimisto entuudestaan jo tuttua, mutta ajankäyttö on paljon tehokkaampaa Toisella Toimistolla ja siellä tulee tehtyä enemmän töitä.

Kokemusta on kotona sekä kahviloissa työskentelystä fiiliksen mukaan, mutta ärsyttävää oli huolehtia muun muassa pöydistä, joita ei halunnut vallata moneksi tunniksi, myös akkujen loppuminen kaikista laitteista huoletti ja ärsytti. Jos puhuu puhelimessa, niin kahviloissa niitä ei hirveän hyvin pystynyt hoitamaan hälyn takia. Toisella Toimistolla töihin pystyy keskittymään ja ne pystyy rytmittämään paremmin.

Kotoa käsin työskennellyt aiemmin ja sittemmin coworking-tilat ovat auttaneet jaksamisessa sekä työhyvinvoinnissa. Jatkuva kotoa työskentely ei ole välttämättä se paras vaihtoehto.

Kotitoimistossa on aina omat haasteensa esimerkiksi kotitöiden tiimoilta. Työnteko ei välttämättä ole niin tehokasta silloin ja kotitöihin on helppo paeta haastavampia työtehtäviä.

Coworking-tila oli oikea vaihtoehto, koska tuli ikävä ihmisiä ja työskennellessä aiemmin kotoa käsin kaikki tapahtui yksin.  Nyt on ihmisiä sekä yhteisö ympärillä Toisen Toimiston ansiosta. Toimistolla helposti lähtee myös ajatus laukalle. Täytyy havainnoida parhaansa mukaan, että milloin millekin työtehtävälle on hyvä aika ja milloin kannattaa työstää mitäkin.

Kotoa on työskennelty ja kahviloita testattu, mutta piti aina ostaa edes jotain pientä, joten kahvilatyöskentelyssä oli omat ongelmansa. Myös oli sosiaalisten kontaktien kaipuu työpäivän aikana, joten nyt Toisen Toimiston ansiosta pääsee jutustelemaan työpäivienkin aikana muiden kanssa.

 

t. Heli