Vaikka normaalielämästä tuntuu olevan ikuisuus ja peruspäivät ovat toistaiseksi muistoja vain, niin postaussarjan kolmannessa osassa katsastetaan Toisen Toimiston asiakkaiden peruspäiviin!

Ensimmäisessä osassa avasin projektin kulkua ja toisessa osassa käsiteltiin jo ensimmäistä haastattelukysymystä coworking-tilojen yhteydestä produktiivisuuteen haastattelukysymysten perusteella. Haastattelut ja postaussarjan osat juontaa juurensa Toisen Toimiston yhteisöllisyyteen sekä myös yhteisön tärkeyteen tilanteessa kuin tilanteessa. Haastatteluiden pohjalta saamani vastaukset kysymyksiin tullaan jakamaan anonyymisti tässä ja tulevissa postauksissa.

 

Haastateltavilta kysyttiin, että millainen oli heidän peruspäivänsä toimistolla, kun elimme vielä normaalitilanteessa?

Peruspäivä alkoi yheksän tietämillä syöden aamupalaa ja vilkaisemalla sähköpostin sekä sosiaalisen median. Työpäivä alkaa raportointien teolla, sähkoposteilla sekä ylipäätään kirjoittamisjutuilla.

Eräs toimistolaisista saapui Toiselle Toimistolle yhdeksän tai kymmenen aikaan ja aloitti päivänsä heti paneutumalla työntekoon. Hän pitää välillä pientä breikkiä käymällä syömässä tai kahvittelemassa. Kotiin hän lähtee ehkä joskus viiden aikaan, jos ei huvita niin sitten jo aikaisemmin vähän fiiliksen mukaan.

Saapui toimistolle aikaisin yleensä jo ennen kello kahdeksaa. Aloitteli aamua toimistolla keitellen kahvia, laittamalla Radio Helsingin soimaan sekä laittamalla työkoneensa päälle, jotta pääsee työntouhuun. Samalla toimistolle valui pikkuhiljaa enemmän porukkaa. Yleensä aamut töiden parissa sujuu tietyllä kaavalla, mutta loppupäivät saattoi sisältää tapaamisia esimerkiksi Toisen Toimiston tiloissa.

 

Monilla työpäivien kulku vaihteli myös todella paljon, mutta näin he kuvailivat päiviään toimistolla:

Päivä saattoi alkaa aamupäivästä tulemalla toimistolle ja tekemällä päivän tietyt omat jutut, välissä saattoi suunnata esimerkiksi Siperiaan lounaalle ja loppupäivästä olikin haastatteluja.

Viikonloppuisinkin on mahdollisuus tehdä rauhassa töitä Toisella Toimistolla ja peruspäivää ei ole. Työt, joita toimistolla teki liittyi yleensä esimerkiksi tekstintuottoon tai markkinointisisältöön. Ihana on myös, kun töiden lomassa pääsi katselemaan Toisen Toimiston erilaisia tapahtumia.

Päivä alkoi yleensä hakemalla Lidlistä evästä ja syömällä aamupalan Toisella Toimistolla. Ahertaessa töiden parissa saattoi käydä yksin tai jonkun kanssa syömässä päivän mittaan.

 

Entä mitä fiiliksiä peruspäivän askareet Toisella Toimistolla heissä herätti?

Kaikki mainitsi lämpimän ja positiivisen fiiliksen, joka heräsi aina Toiselle Toimistolle mentäessä.

Se on toimisto, jonne on aina kiva mennä. Siellä herää työfiilis, mutta saa myös päivän mittaan täydennettyä sosiaalisia tarpeitaan. Moni mainitsi myös sen, että Toisella Toimistolla on samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa jutella ja sekin jo itsessään kohentaa mieltä.

 

t. Heli