Coworking-tilojen yhteys produktiivisuuteen

Tervetuloa postaussarjan toisen osan pariin, jonka tiimoilta haastattelin alkukevään ajan Toisen Toimiston väkeä.

Avasin ensimmäisessä osassa lyhykäisesti projektin kulkua. Haastattelut ja postaussarjan osat juontavat juurensa Toisen Toimiston yhteisöllisyyteen sekä myös yhteisön tärkeyteen tilanteessa kuin tilanteessa. Haastatteluiden pohjalta saamani vastaukset kysymyksiin tullaan jakamaan anonyymisti tässä ja tulevissa postauksissa.

Haastatteluissa kysyin coworking-tilojen vaikutuksesta toimistolaisten produktiivisuuteen ja näin he vastasivat:

Tulee sisäinen paine tehdä töitä, kun muutkin tekee ja toimistolla on ihana tekemisen meininki.

Saa enemmän aikaan ja pystyy rytmittämään työt helpommin.

Toimistolle menolla on suuri vaikutus, sillä se vaikuttaa heti tuloksellisuuteen. Helppo on myös jäädä juttelemaan ja fiilistelemään, mutta isossa mittakaavassa vaikuttaa positiivisesti produktiivisuuteen. Kaikkia ongelmia ei tarvitse yksikseen pähkiä, vaan saa muilta myös sparrausta sekä mikä parasta, on työkavereita.

Mitä tuotteliaisuuteen tulee, niin Toiselta Toimistolta löytyy ihana porukka, joka kannustaa tekemään ahkerasti töitä. Myös Toisen Toimiston tilat itsessään motivoi jo entisestäänkin työntekoon.

Ihanaa, että on paikka mihin mennä tekemään töitä ja myös se, että siellä niitä pystyy rauhassa tekemään. Kiva on saada vinkkejä epäselkeisiin juttuihin muilta, sillä löytyy osaamista suuntaan, jos toiseenkin sekä saa muutenkin uusia näkökulmia asioihin, joita pohtii.

Toimistolla saa tosi hyvin kirjoteltua ja iskee kunnon flowtila päälle luovuuden suhteen. Sieltä saa myös omille ideoille perspektiiviä sekä hyvän mielen ja fiiliksen. Myös tila on ihana ja inspiroiva.

 

Monista vastauksista nousi esille myös selkeä työpäivän ja vapaa-ajan ero, mikä vaikuttaa heti tehokkuuteen ja tuloksellisuuteen töitä tehdessä. Työpäivän ja vapaa-ajan erolla on suuri merkitys myös jaksamisen ja palautumisen kannalta vapaa-aikana. Kun raja on selkeästi vedettävissä, niin palautuminen ja vapaalle heittäminen on paljon helpompaa.

Monille se raja on paikkakohtainen ja työt saattaa olla helpompi hoitaa tehokkaasti kodin ulkopuolella pitäen samalla huolta omasta jaksamisestaan. Positiivisena ongelmana haastatteluista produktiivisuuden suhteen osa mainitsi myös sen, että samanhenkisten ihmisten takia helposti jää juttelemaan muiden toimistolaisten kanssa. Sillä taas on yhteys siihen, miksi Toinen Toimisto on niin yhteisöllinen tila ja kuten vastauksissakin mainittiin, saa sparrausta ja perspektiiviä omiin ajatuksiin sekä näkökulmiin inspiroivien keskustelujen kautta.

 

t. Heli