Päivämäärä: 6.2. , 5.3. , 19.3.2020 • Kellonaika: 9-11

Krooninen kipu on parannettavissa? – luentosarja

Krooninen kipu ja monet muut krooniset sairaudet ja vaivat, esim. fibromyalgia, IBS, selkä- ja niskakivut, ovat iso ja kasvava ongelma, joita nykyisillä hoitomenetelmillä ei ole pystytty ratkaisemaan. Tässä luentosarjassa esitetään uusimpaan tieteelliseen tutkimukseen perustuva näkemys näistä oireista ja niiden syistä. Lisäksi esitellään työkaluja, joiden avulla oireista voi päästä jopa kokonaan eroon. Luentosarja on suunnattu ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaisille, kaikille kivun kanssa painiville tai sitä työssään kohtaaville.

 

Luento 1. Kivun juurille: mistä kipu johtuu ja mitä sille voi tehdä?

  • torstai 6.2.2020 klo. 9-11 Toinen Toimisto

Luento 2. Psykologiset työkalut ja menetelmät: luento & työpaja

  • torstai 5.3.2020 klo. 9-11 Toinen Toimisto

Luento 3. Jatkoaskeleet: mitä terveydenhuollon ammattilainen voi tehdä?

  • torstai 19.3.2020 klo. 9-11 Toinen Toimisto

Vetäjät: Merja Lappi (KM, PsM) & Iida Kyyrönen (FM, DI-opiskelija)

 

 

”Olen utelias, innostuva ja syvällinen. Myötätunto, läsnäolo ja kokonaisvaltainen  näkemys ihmiseen ovat tärkeimpiä teemoja minulle. Olen tukenut kroonisen kivun kanssa kamppailevia psykologina Kuntoutus Peurungassa ja paininut kivun kanssa aiemmin myös itse. Hankkeen näkökulma on auttanut myös itseäni.
Tällä hetkellä työskentelen GeroCenterillä, omaishoitajien Verkosta Voimaa -hankkeessa ja psykologina Seppälääkäreissä. Minulla on oma toiminimi Hyvinvoinnin Taidot ja mielestäni nimi kuvaa hyvin kaikkea työtäni psykologina. Taustalla on hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT), joka perustuu mielen taitojen kehittämiseen. Tunteiden hyväksymisellä ja käsittelyllä on tässä keskeinen sija, erityisesti kivun kanssa painivilla.”
– Merja Lappi

 

 

”Olen ystävällinen ja avarakatseinen psykofysiologisten oireiden asiantuntija, jonka tavoitteena on luoda hyvinvointia sekä haastaa nykyisiä ajattelu- ja toimintamalleja ihmisten kokonaisvaltaisen terveyden tukemiseksi. Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja biotekniikan DI-opiskelija. Diplomityössäni olen perehtynyt psykofysiologisiin oireisiin sekä kroonisen kivun hoitoon; tällä hetkellä olen käynnistämässä hanketta, jossa kehitetään DI-työni pohjalta uudentyyppistä lähestymistapaa krooniseen kipuun ja sen hoitoon.”

Ystävällisesti,

Iida Kyyrönen

 

Luentosarja on maksuton.

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua kaikille luennoille, osallistujamäärä rajattu. Jos et pääse osallistumaan kaikille luennoille, voit ilmoittautua vain niille joille pääset.