Päivämäärä: Maanantai 16.3.2020 • Kellonaika: Klo 8 - 11

Tapahtuma on täynnä. Voit tiedustella vapautuvia paikkoja osoitteesta kati@toinentoimisto.fi.

 

Tulevaisuus – milloin sitä on ennustettu kämmenestä, milloin kristallipallosta, milloin mistäkin.

Tiesitkö, että maailma yrittää kertoa meille tulevasta monin eri tavoin, meidän täytyy vain osata nähdä ja kuulla. Tulevaisuudentutkimus on tieteenala, jolla on monenlaisia menetelmiä tulevaisuuskuvien muodostamiseen.

Tulevaisuutemme voidaan nähdä joko mahdollisena, todennäköisenä tai uhkaavana. Parasta on se, että tulevaisuus ei kuitenkaan ole ennustettavissa, se ei myöskään ole ennalta määrätty vaan voimme kaikki vaikuttaa siihen omilla teoillamme ja valinnoillamme.

Sitra on julkaissut vuoden 2020 Megatrendit, mitkä kertovat niistä kehityskuluista, jotka tällä hetkellä vaikuttavat vahvimmin maailmassa. Aiemmista megatrendeistä poiketen vuoden 2020 trendeihin on lisätty niiden välisiä jännitteitä. Megatrendeihin ja jännitteisiin pääset tutustumaan tästä.

16.3.2020 on Toisella Toimistolla suuri kunnia olla järjestämässä tulevaisuuteen katsovaa tapahtumaa, kun Sitran Mikko Dufva saapuu paikalle kertomaan niin megatrendeistä kuin heikoista signaaleista.

 

Aamupäivän ohjelma:

Klo 8 Aamiaista tarjolla

Klo 8.30 Kati toivottaa vieraat tervetulleiksi

Klo 9 Mikko Dufva: Mitä on tulevaisuusajattelu ja megatrendit? Mikä merkitys hiljaisilla signaaleilla on ja miten ne voivat valmistella meitä yllättäviinkiin kehityskulkuihin.

Klo 10 Mikon johdatuksella työskentelyä heikkojen signaalien tunnistamisen parissa.

Klo 11 Tapahtuma päättyy

 

Kuva: Miikka Pirinen

Mikko Dufva on Sitran tulevaisuusasiantuntija.

 

Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja, niiden välisiä jännitteitä ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Lisäksi hän pyrkii tunnistamaan ei-ilmeisiä, mutta tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita.

 

Hänellä on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista.