Minäpä kerron. Se tekee pahaa.

 

Reilu kolme viikkoa sitten katselin kalenteriani ja vietin pitkiä hiljaisia hetkiä sen äärellä miettien, miten priorisoin aikaani, mitä siirrän, mitä perun? Olin aivan poikki ja tajusin, että tahti oli liian kova. Päätin kuitenkin, että selviän kaikesta ja lepään ja palaudun viikonloppuisin. Kalenteri jäi sellaiseksi kuin se oli, kunnes…

…se tyhjeni täysin. Koko kevät tyhjeni yhdessä viikossa. Se vei mukanaan valta osan kevään bisneksistä, mutta en osaa vielä pelätä. Olen ensimmäisen yrittäjyysvuoteni aikana oppinut, että maailma kantaa ja niille, jotka uskovat hyvään, tapahtuu hyvää. Nautin (ihan oikeasti nautin) ensimmäisistä kotiviikoista. Sain levättyä, olin energinen, uusia ajatuksia tuli ovista ja ikkunoista – tuntui, että vihdoinkin minulla on aikaa ja voimia suunnitella tulevaa, vahvistaa Toisen Toimiston yhteisöä ja luoda jotain uutta. Tunne oli mielipuolisen ihana – samaan aikaan, kun seuraan tilastoja Covid-19 tekemästä tuhosta ympäri maailmaa. Jari Sarasvuo sen taisi sanoa, että ei ole rauhanajan päällikkö. Samaistun.

Meillä on menossa karanteeniviikko numero kolme. Perheessämme on monista syistä oltu karanteenissa jo vähän pidempään. Taitaa olla päivä numero 19 menossa (kyllä, minä lasken näitä – odotan sitä päivää, kun selkä katkeaa). Ja tänään se iski: Ahdistus siitä, että milloin me taas saadaan tavata?!? Olen saanut aivan ihania viestejä ja tukea. Tuntuu, että tämän kamaluuden keskellä meidän ihmisten hyvyys nousee pintaan. Kerromme avoimemmin siitä, miltä meistä tuntuu ja mihin sattuu. Tuemme ja autamme toisiamme aivan eri tavalla kuin koskaan aiemmin.

Tämä ihmisten ihanuus on tänään hiipinyt yksi viesti kerrallaan ihoni alle. En usko, että kukaan pystyisi näitä lukemaan ilman tunteita – vai mitä sanotte?

”Olen niin onnellinen ja kiitollinen tästä uutisesta. Sinusta ja sun yrittelijäisyydestä joka käänteessä. Oot kyllä niin huikea mimmi!”

Ihanalla sitkeydellä ja energialla olet lähtenyt kohtaamaan tätä tilannetta ♥️ ja jotenkin ottanut porukkaa henkisesti siipisulkien alle 😊.”

”Jotenkin yhdistän Toiseen Toimistoon sanat: luottamus, hyvä fiilis ja tunne, yhteistö, yhdessä tekeminen ja kehittäminen, rentous, verkosto ja me-henki. ./.. sinä olet kyllä Toisen Toimiston sielu ja ihana persoona, jonka tunteminen on suuri ilo. On aivan upeaa, että löysin sinut ja tämän paikan. Se tunne, mikä jää ja pysyy♡.” ~Anna Mari~

”Facebookissa tuli vastaan yks kysely, johon pyysin kans 6 v. tyttäreltäni vastauksia. Yksi oli tällainen: Mikä on äidin lempipaikka, minne mennä? – Toinen Toimisto.” ~Tuire~

 

Jatketaan taistelua postkorona-ajan edestä ja tehdään tulevaisuudestamme vielä entistäkin upeampi. Olette rakkaita. Kaikki. Olen kiitollinen tästä yhteisöstä, joka pitää yhtä vaikka kohtaamiset onkin estetty ja vistinnästä jää paljon kerroksia pois, kun se tapahtuu verkossa.

t. Kati

PS. Pysytään terveinä <3