Meneekö aika toisinaan soitteluun, selvittelyyn, sekä sivujen päivittelyyn? Teetkö tietotyötä ja suuri osa työstäsi koostuu edellä mainituista? Tuntuuko välillä, että et ole tehnyt mitään koko päivänä? Minusta tuntuu, kaikkina niinä päivinä kun ei tule valmista tai hiki. 

 

Jos tunnistat itsessäsi samoja piirteitä ja saat oman tekemisesi kuulostamaan tyhjänpäiväiseltä puuhastelulta, niin tässä on yksi keino, jota voit kokeilla . Kirjoita tekemäsi asiat ylös ja käytä niistä niiden oikeita nimiä. Kun näet kaikki asiat yhdellä kerralla, niin on helpompi hahmottaa mitä ja kuinka paljon olet oikeasti tehnyt. Se miten sanoitat tekemäsi asiat, vaikuttaa yllättävän paljon siihen, miten koet ne. Pidä mielessä, että jos et itse arvosta itseäsi, ei muutkaan sitä tee.

 

Minut pakotettiin tähän ajatukseen, kun sain tehtäväkseni kirjoittaa työharjoitteluni lopuksi blogitekstin, jossa kerron mitä olen tehnyt tai oppinut. Itsensä kehittämiseen ihastuneena yksilönä päätin tehdä ensin videon asiasta ja tiivistää asiani kivasti minuuttiin. Sain videostani palautteen, joka pysäytti. 

 

Asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kontaktointi, selvitystyöt tai uuden oppiminen ja verkkosivujen ylläpito, eivät ole kuulemma omaksi iloksi tehtävää puuhastelua. Edellä mainitut työtehtävät ovat olennainen osa useimmissa liiketoimissa ja vaikka niistä ei suoraan kilahtaisi euroja kassaan, niin niiden suorittaminen on usein välttämätöntä.

 

Palautetta sen tarkemmin läpi käymättä, tunnustan nyt teille, että en ole vain heilutellut käsiäni viimeisen reilun kolmen kuukauden aikana. Sen sijaan olen ylläpitänyt yrityksen nettisivuja ja siitä innostuneena luonut omat sivut sekä Sitesilla, että WordPressillä. Olen seurannut analytiikkaa ja ehdottanut toimenpiteitä sen pohjalta sekä verrannut eri asiakashallintajärjestelmiä ja suosittanut yhtä perustellusti. Olin myös mukana järjestelmän käyttöönotossa, koska olin asiaan ennakkoon perehtynyt. Olen auttanut tapahtumien järjestämisessä, markkinoinnissa ja läpiviemisessä. Olen tuottanut sisältöjä sekä yrityksen omille sivuille, että someen. Olen päässyt mukaan palveluiden tuotteistamiseen ja hinnoitteluun, sekä niiden kannattavuuden arviointiin. Olen suorittanut neljä sertifikaattia nettiakatemioissa, osallistunut useisiin webinaareihin ja tapahtumiin, joiden tiedän tukevan työtä markkinoinnin parissa. Vaikka en vielä olekaan kokenut tekijä, olen oppinut etsimään tietoa tehokkaasti. 

 

Itsensä pienentäminen pitäisi tehdä pystyraidoilla ja mustalla, ei vähättelemällä!

 

Kuhan kuvasta kiitän kalastiskillä vierelläni ollutta rouvaa, joka minua valisti kun kuvasin siikaa.

 

Harjoitteluni Toisella Toimistolla on tullut päätökseen. Olen saanut valtavan määrän eväitä jatkoon ja läjän uusia kavereita. Kiitos teille kaikille, jotka autoitte matkalla! Kaikista isoin kiitos kuuluu Katille, joka on uskonut osaamiseeni enemmän kuin minä itse! Tämä ei varmasti ole viimeinen päivä näiden seinien sisällä, mutta haikea tunnelma on silti. 

Jos teillä on mahtava työporukka, josta puuttuu yksi tekijä, niin otathan yhteyttä.

Suvi Helin

050 567 1667