Olen tehnyt reilusti yli 10 vuotta töitä kotitoimistolta eli etänä. Olen vienyt mennessäni jokaiseen työpaikkaani etätyökulttuurin. Joissakin firmoissa olen tehnyt etätöitä 0-1 pv/vko, toisissa taas etätyö on ollut pääasiallinen työskentelytapa ja kotitoimiston penkkiä kulutin 4-5 pv/vko. Tämän hetkisellä yrityksellä -jossa olen osakkaana- ei ole tarkoitus hommata kiinteää toimistoa, jos vain sellainen voidaan välttää.  

En ole pitänyt järkevänä käyttää työssäni co-working-tilaa tai muuta vastaavaa toimistoa. Autan asiakkaitani kasvattamaan liiketoimintaansa ja tekemään parempaa tulosta helpomman IT:n ja erilaisten digi-työkalujen avulla. Työni luonteen mukaan minun kuuluisi olla harvemmin toimistolla, enemmän asiakkaiden toimipisteissä. Olisi rahanhaaskausta maksaa tilasta, jota käyttää vain hyvin satunnaisesti.

Tutustuin Toisen Toimiston toimintaan lopputalvesta. Hyvän keskustelun jälkeen tartuin Katin tarjoukseen viikon koeajasta, enhän häviäisi mitään. Jo ensimmäisenä päivänä totesin Toisen Toimiston olevan minulle erittäin hyvin soveltuva paikka. Siellä ollessa tuli henkinen pakko tehdä töitä. Ei ollut tiskikoneen tyhjennystä, ei imurointia eikä koiran ulkoilutusta kesken päivän.

Ympärillä oli työtä tekeviä ihmisiä, joka toisaalta painosti ja toisaalta kannusti myös itse tekemään tehokkaasti töitä. Siellä sain työskennellä rauhassa, jos siihen oli tarvetta. Käytössäni oli tarvittaessa eri kokoisia neuvottelutiloja.

Mikä tärkeintä, sain siellä tyydytettyä sosiaalisen tarpeen eli ns. kahvipöytäkeskustelut, joita kotitoimistolla ei voinut itsekseen tehdä. Toisella Toimistolla oli myös ihmisiä, jotka auttoivat sparraamaan, kun piti teroittaa ideaa paremmaksi tai oli ongelma ratkaistavaksi. Se oli suuri henkinen helpotus aikaisempaan yksinäiseen pohtimiseen verrattuna. Viimeinen naula arkkuun oli Toisen Toimiston tarjonnassa oleva 10-kerran kortti, juuri minulle sopiva juostava käyttötapa.   

Parin ensimmäisen käyntikerran jälkeen totesin, että tästä ei ole paluuta pelkkään kotitoimistoon. Kotitoimistollakin on vielä paikkansa, mutta huomattavasti mieluummin suuntaan Toiselle Toimistolle tai järjestelen työpäiväni niin, että olen sillä suunnalla joka tapauksessa. Toisen Toimiston yksi hyvä puoli kotitoimistoon nähden on työpäivän selkeämpi loppuminen.

Kotitoimistolla työpäivä helposti venyy ja projektit jäävät päähän pyörimään. Toiselta Toimistolta lähtiessä ja kotiin matkatessa työasiat on helppo jättää taka-alalle. Siihen auttaa myös se, että takana on monesti tehokkaampi työpäivä, koska tiskikoneen tai imurin kaltaisia häiriöitä ei ole työpäivässä ollut, on vain tehtyä työtä ja hyviä keskusteluita.

 


Terveisin,

Harri Välijärvi

044 374 6092

Cirous Oy