Toinen Toimisto on unelmani, kaiken elämässäni eletyn, koetun ja nähdyn myötä syntynyt. Toivon, että Toinen Toimisto tulee olemaan paikka monen uuden unelman alulle ja monen toteutuksen polulle.
Vietä hetki aikaa kanssani, niin kerron lisää.
Minä olen Kati, 44-vuotias kaksosten äiti, vaimo, myynnin osaaja, tekijä, ymmärtäjä ja ihmisten tukija.

Kun Googlemainonta tuli Suomeen

Aloitin työni myynnin parissa puhelinmyyjänä yrityksessä joka toi Googlemainonnan Suomeen. Kyllä, minä olin yksi niistä, jotka kädet heiluen selittivät asiakkaille puhelimessa, miten ”ihan oikeasti pääsee Googlen etusivulle, kun vain maksaa siitä hieman”.  Tänä päivänä asiat ovat tosin hieman muuttuneet ja hyvä niin.

Olin ennen siirtymistäni myynnin pariin työskennellyt fysioterapeuttina ja palanut loppuun lääkefirmassa, työssä, jota suuresti rakastin.

Etenin nopeasti myynnin esimieheksi, johtuiko se siitä että olisin ollut niin hyvä myymään? Tuskin, suurinta typeryyttä maailmassa on nostaa huippumyyjä esimieheksi. Huippumyyjän ominaisuudet harvoin palvelevat esimiesasemassa vaadittavaa nöyryyttä ja muiden onnistumisista syntyvää nautintoa. Jossain vaiheessa vaihtui työpaikka ja tuote, mutta myyntityö pysyi mukanani vuosia.

Uskon, että elämässä tapahtuvat asiat johtavat meitä askel kerrallaan sinne, missä meidän kuuluukin olla.

Työelämäni suurin mullistus tapahtui kun pitkäaikainen työnantajani ostettiin, jouduin luopumaan tiimistä, jonka kanssa olin tehnyt upeita tuloksia useiden vuosien ajan. Ymmärsin noiden vuosien aikana mikä oikeasti on tärkeää. Ihminen on kaikessa toiminnassa aina se tärkein ja tulisi asettaa kaiken toiminnan keskelle. Jos ihminen voi hyvin, kaikki on mahdollista. Jos ihminen on rikki tai voi huonosti, mikään ei onnistu.

Mietin joskus, että miten myyntipäällikön työn voisi määritellä. Ei sitä oikein voi. Tietenkin rooliin kuuluu pitää huoli siitä, että ihmisten osaaminen on, ei riittävällä, vaan hyvällä tasolla ja että tuloksia kohden tehdään töitä päättäväisesti ja systemaattisesti. Mutta se on paljon muutakin. Minä olen toiminut myynnin esimiehenä myös velkaneuvojana, auttanut ulosottoasioiden hoitamisessa, toiminut avioliitto- ja perheneuvojana, auttanut erityislasten hoidon järjestelyissä, tukenut ystävän tai sukulaisen kuollessa, pyytänyt ihmisiä lähtemään kotiin lepäämään, kun arki on heidät nujertanut. Olen selvitellyt kollegoiden välisiä riitoja, auttanut pääsemään opiskelemaan, olen tehnyt laskelmia auto- tai asunnon osto haaveisiin, tukenut avioeroprosesseissa ja tehnyt tämän kaiken niin, että kukaan muu ei ole tiennyt, mikä toista ihmistä painaa.

Ehkä tämä kaikki on syynä sille, että minä olen nyt yrittäjä!

Totta puhuen, en ikinä olisi uskonut, että tämä päivä koittaa. En ikinä! Olen turvallisuushakuinen ja pidän rutiineista, tai oikeastaan pidin tai itseasiassa vain luulin pitäväni. Kun olimme avaamassa uutta myyntikonttoria, olin innostunut, motivoitunut ja voin erittäin hyvin. Kun Arki alkoi, into laantui.  Hämmennyin tästä itsekin. Istuimme kesällä terassilla silloisten työkavereiden kanssa, kun yksi heistä yllättäen kysyi ”Oletteko koskaan miettineet, mitä haluaisitte tehdä, jos saisitte itse päättää? Huomasin, että minulla ei ollut tuohon vastausta, se jäi mieleeni kummittelemaan ja ymmärsin, etten osannut enää unelmoida. Elämästäni oli tullut rutiinia ja sen toistamista, ilman että koskaan kyseenalaistin mitään.  Tämä ajatus oli alku Toiselle Toimistolle. Haluan vilpittömästi auttaa ihmisiä omassa tekemisessä. Se, mikä minulle on itsestään selvää, on suurimmalle osalle yrittäjistä, se kaikkein vaikein asia. Kaikki kasvu tapahtuu myynnin kautta.

Elän itse todeksi tarjoamani tilan tarpeellisuutta!

En usko olevani ainoa, joka ahdistuu siitä, että tekee koko ajan töitä yksin. Jokainen meistä tarvitsee hiljaisuutta, tilaa ja aikaa myös itselleen ja keskittymistä vaativille töilleen, mutta silti, miksi minä haluaisin saada työhuoneen? Huoneen, johon lähden kotoa, ollakseni suljetun oven takana taas yksin. Haluan ihmisiä ympärilleni. Haluan vuoropuhelua, inspiroitumisia ja haluan ehdottomasti lähteä laukalle huikeista ideoista, tässä olen itseasiassa erittäin hyvä, jopa liian hyvä.

Olen kiinnostunut työstä ja ennen kaikkea siitä, miten ja missä sitä tehdään nyt ja tulevaisuudessa.

Yksin oivaltaminen on vaikeaa – siihen tarvitaan muita, jotka havainnoivat ja kertovat omia näkemyksiään. Minä voin antaa sinulle omia näkemyksiäni ja sinä voit tehdä niillä mitä haluat. Haluan saattaa yhteen ihmisiä, jotka voivat oppia ja hyötyä toisistaan. Haluan Toisen Toimiston olevan kaiken kokemuksen, oppimisen ja uuden tekemisen yhtymäkohta, paikka jossa onnistutaan, luodaan, ideoidaan ja mennään kohti unelmia yhdessä, tehdään se isosti tai pienesti, pääasia, että kukaan ei joudu sulkeutumaan yksin huoneeseen, jossa alkaa ahdistamaan – koska yhdessä on vain helpompaa!